HorecaCAO.nl Alle informatie over de nieuwste Horeca CAO

Feestdagen

In de horeca CAO zijn de volgende dagen opgenomen als zijnde feestdagen:

De feestdagen zijn volgens de horeca CAO geen vrije dagen. Bij de horeca wordt een keuze gemaakt dat er juist vaak gewerkt wordt op dagen dat anderen vrij zijn. Deze keuze maken medewerkers ook als zij in de horeca gaan solliciteren. Maar een werkgever moet volgens de cao de werknemers wel compenseren als zij op feestdagen dienen te werken. Zij krijgen hiervoor een vrije dag en deze dienen zij dan binnen 26 weken na de feestdag op te nemen. Als dat niet wordt gedaan dan moet de werkgever binnen vier weken een toeslag uitbetalen van 50% van het bruto uurloon. Het kan zijn dat de werkgever de keuze maakt om te sluiten op een feestdag, dan moet men de werknemers uitbetalen. Als de horeca wordt gesloten dan bouwt de werknemer min uren op. Deze moeten dan later in het jaar weer worden ingehaald. Het kan zijn dat het niet lukt voor het einde van het kalenderjaar en dan komen deze automatisch te vervallen. De werkgever moet dit loon wel alsnog uitbetalen aan de werknemers die min uren hebben.

Op de hoogte van de feestdagen en de CAO

Het is belangrijk dat u als werkgever en als werknemer op de hoogte bent van de regelingen rondom de feestdagen in de horeca. Het is anders geregeld dan in het standaard bedrijfsleven en daarom moet u zich bewust zijn van uw rechten en plichten. Wanneer er veranderingen zijn betreffende de feestdagen binnen de horeca, dan kunt u dat nieuws hier vinden. Houdt u de pagina daarom in de gaten, zodat u weet wanneer er veranderingen zijn die op u en de branche waarin u werkt van toepassing zijn.

Mocht u vragen hebben over deze feestdagen en de regelingen, dan kunt u altijd uw vragen stellen. Het is van belang dat u zich op de hoogte houdt van de CAO en de laatste regelingen, zeker nu er in 2014 een groot aantal veranderingen plaats gaat vinden.

20 reacties » Feestdagen


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie